Beste klant,

Wij zijn ongerust. Doodongerust.


Wie wij zijn? Jonge creatieve merken die met hier ontworpen en zorgvuldig gemaakte producten verhalen vertellen van schoonheid, duurzaamheid en tijdloosheid. Merken wiens winkels karakter en uniciteit geven aan steden die hoe langer hoe meer op elkaar gaan lijken. Hoewel we soms zouden willen dat we in deze crisis iets nuttigers dan kleren, tassen of juwelen verkochten, geloven we dat wat we maken een glimlach op iemands gezicht kan toveren. En dat is vandaag bijzonder waardevol.

De grote Belgische spelers in onze sector signaleerden het vorige week al: wij houden ons hart vast voor de gevolgen van deze crisis. Net op het moment dat de lente u verleidt om verliefd te worden op een zwierige jurk, een lingeriesetje dat als gegoten zit of de perfecte handtas, sluiten wij noodgedwongen en met pijn in het hart onze winkels vol nieuwe spullen. Overtuigd, dat wel. De motor van kleine merken als de onze zijn immers compacte maar bijzonder gedreven teams, wiens gezondheid we nooit zouden riskeren. Bovendien zijn onze klanten als familie en grillige tijden vragen om family first.
We verschoven afgelopen weken daadkrachtig onze focus naar de jungle van het wereldwijde web waar internationale spelers om uw aandacht smeken. En dat beangstigt ons. Wij timmeren nog volop aan de weg en onze namen zijn (nog) niet bij iedereen top of mind. Vandaar deze brief. Zie het als een kennismaking, het begin van hopelijk iets moois, want #ikkoopbelgisch, dat schept een band. Aangenaam, wij zijn Ophelia, Mieke, Alexandra, Ségolène, Aline, Anna Rosa, Ellen, Elisabeth, Eva, Isabel, Lies, Loredana, Lore, Nathalie, Nele, Olivia en Toos. Wij ontwerpen en maken onder andere eerlijk breigoed, architecturale juwelen en eigenzinnige strikken en dassen.

Vergeef ons, deze manier van kennismaken is niet van onze gewoonte. Wij zijn stuk voor stuk storytellers en onze verhalen doen het zoveel beter in onze zorgvuldig ingerichte winkels dan op uw scherm. U onderdompelen in ons universum en een rondleiding op maat geven door onze collecties, dàt geeft ons energie. We zoeken naarstig naar manieren om u ook digitaal te raken, maar -eerlijk is eerlijk- opvallen in die zee van internationale merken, slorpt energie. We zijn bovendien geen roepers maar zeggen het u liever persoonlijk: onze producten en verhalen toveren niet alleen bij aankoop maar ook lang daarna een glimlach op uw gezicht. Zie ze als een mooie herinnering aan een turbulente tijd.

Stay safe en tot snel?
Ophelia Debisschop - Ophelia lingerie, handgemaakte lingerie
Mieke Dierckx, tijdloze handtassen voor alle gelegenheden
Alexandra & Ségolène Jacmin - Façon Jacmin, een hedendaagse denim garderobe
Aline Walther - Girls of Dust, easy to wear, tijdloze mode
Anna Rosa Moschouti - AR.M, architecturale juwelen
Ellen Kegels - LN Knits, eerlijk breigoe
Elisabeth Leenknegt - Elisa Lee, duurzame maatwerkjuwelen
Eva Janssens, bruidskleding op maat
Isabel Naesens - Comme les Loups, eigenzinnige strikken en dassen
Lies Mertens, handgemaakte lederwaren
Loredana Falone - Wearable Stories, fairtrade, duurzame mode
Lore Van Keer, strak vormgegeven juwelen
Nathalie Lachat - Magdalena, subtiel eigenzinnige vrouwenmode
Nele Content - Atelier Content, schoenen voor unieke momenten
Olivia Couvreur - Cara Rosa, elegante schoenen met sneakertechnologie
Toos Franken, minimalistische mode


Open brief voor 16 jonge Belgische merken naar aanleiding van de corona-lockdown, maart 2020.

.